Ewelina Lis

POMÓŻMY EWELINIE STANĄĆ NA NOGI !

ewelina 1

Ewelina Lis – urodzona w Sieradzu dziennikarka Radia Wrocław i Radia Ram, wcześniej przez 5 lat związana z rozgłośniami w województwie łódzkim (Nasze Radio Sieradz, Radio Ziemi Wieluńskiej).

Jej świat zawalił się w lipcu ubiegłego roku. W wyniku wypadku została ciężko ranna. Doznała licznych złamań m.in kręgosłupa. Na szczęście nie doszło do całkowitego przerwania rdzenia kręgowego.

ewelina2

Po roku ciężkiej walki udało jej się wstać z wózka inwalidzkiego. Obecnie porusza się przy pomocy kul. Jedyną szansą na powrót do pełnej sprawności i normalności jest specjalistyczna, wielomiesięczna rehabilitacja. Miesięczny koszt terapii to około 9 tysięcy złotych.

Wszyscy, którzy chcą pomóc Ewelinie stanąć na nogi mogą to zrobić wpłacając dowolną kwotę na konto fundacji – koniecznie z opisem Lis Ewelina”

KONTO FUNDACJI

ul. Klaretyńska 9, 91- 117 Łódź,
KRS:0000311677″
Deutche Bank PBC S.A. Oddział w Łodzi
NUMER KONTA: 05 1910 1048 2251 0123 2398 0002
OPIS PRZELEWU: Lis Ewelina

ewelina3

EWELINA PRZED WYPADKIEM :

ewelina 8
ewelina6
ewelina 7

„EWELINA WALECZNA” – Niesamowita siła i wiara w lepsze jutro!

ewelina4
ewelina5

Jesteśmy pod ogromnym wrażeniem samozaparcia, siły i determinacji Eweliny, dzięki którym wraca do zdrowia po tym, jak niemal dwa lata temu uległa wypadkowi samochodowemu. Przed wypadkiem wielokrotnie wspierała potrzebujących i angażowała się w akcje o tematyce społecznej, które ukazywały losy ofiar wypadków. Dziś sama potrzebuje pomocy!

Wystarczyła jedna chwila i jej życie zmieniło się diametralnie – złamany kręgosłup z uszkodzonym rdzeniem kręgowym i brak czucia w nogach.  Dziś, z pomocą wielu życzliwych jej ludzi i kosztownych rehabilitacji walczy o to, by znów stanąć na nogi.

Historia Eweliny trafiła do wielu serc. Informacje o wypadku Eweliny Lis – dziennikarki Radia Wrocław, ukazują się na łamach liczących się gazet ogólnopolskich, w portalach informacyjnych, programach publicystycznych, czy w programach radiowych. Co więcej organizowane są liczne aukcje charytatywne, turnieje sportowe, koncerty, czy licytacje, z których dochód przeznaczony jest w całości na rehabilitację Eweliny.

Oto kilka przykładów (kliknij, a dowiesz się więcej!):
  1. Portal Radia Wrocław – Licytacja dla Eweliny Lis
  2. Portal Radia Wrocław – Ewelina Waleczna (Reportaż)
  3. Dzień Dobry TVN – To cud, że żyję: Walczy, by móc chodzić
  4. Radio RAM 98,8 FM – Ewelina Waleczna (Reportaż)
  5. Banking Magazine – Ewelina walczy, aby stanąć na nogi, ale bez naszej pomocy się nie obejdzie
  6. TVN 24 – „Uparła się, żeby stanąć na nogi”. Apel o pomoc dla dziennikarki z Wrocławia
  7. Polskie Radio – Dziennikarka Radia Wrocław walczy o powrót do normalności po wypadku
  8. Trójka Polskie Radio – „Ewelina waleczna”: Uczę się powoli wracać do życia
  9. TVP.PL – Dziennikarka Radia Wrocław potrzebuje pomocy
  10. www.wroclaw.pl – Ewelina Waleczna
  11. Regionalny Portal Informacyjny www.nasze.fm – Pomóżmy Ewelinie!
  12. Radio Ziemi Wieluńskiej – Była dziennikarka Radia ZW po wypadku walczy o powrót do zdrowia; potrzebne są pieniądze (Posłuchaj)
  13. Onet.pl – Pomóż Ewelinie Lis stanąć na nogi