Galeria Bryk 2016

W ubiegłą niedzielę 19.06.2016 w Łodzi odbyło się święto miłośników motoryzacji, jakim był zlot „Galeria Bryk”. W tym roku dopisała frekwencja. Najlepsze samochody z całego województwa zjechały do Galerii Łódzkiej aby pokazać jak piękna może być motoryzacja.

collage

Wspaniałe pojazdy zabytkowe pokazały jak niegdyś projektowano samochody. Gratulujemy wszystkim właścicielom, którzy poświęcają setki godzin aby doprowadzić te cuda do stanu muzealnego. To naprawdę imponujące!

DSC04247 DSC04251 DSC04260 DSC04261 DSC04267 DSC04268 DSC04284                          DSC04291

DSC04351                          DSC04365

DSC04346                          DSC04373

DSC04416                          DSC04436

Duże wrażenie zrobiły na nas także samochody z kategorii „sportowe”. Wiele z prezentowanych na zlocie modeli do dziś pozostaje w sferze marzeń licznych zastępów motomaniaków. Naszym zdaniem w tej klasie konkurencja była najbardziej zacięta i nie potrafiliśmy wskazać faworytów.

WP_20160619_12_10_33_Pro             WP_20160619_12_55_44_Pro

Jak zwykle nie zawiedli także najlepsi tunerzy i entuzjaści tuningu. Zjawiskowo przebudowane samochody pokazały publiczności, że nie ma czegoś takiego jak „nudny model”. Każdy samochód ma ogromny potencjał. Wymaga tylko dobrego oka i dużej dawki miłości ze strony swego właściciela.

DSC04333

Oczywiście na „Galerii Bryk” byliśmy też my. W tym roku pokazywaliśmy jak niebezpieczne może być prowadzenie pod wpływem alkoholu. Każdy mógł spróbować przejść nasz  tor w alkogoglach. Nie było to łatwe, o czym zapewniali nas wszyscy śmiałkowie, którzy podjęli się tego karkołomnego wyzwania. Podobnie było z napełnieniem kubeczka wodą. Gdy się ma w organizmie blisko dwa promile alkoholu, naczynie zaczyna pojawiać się w kilku miejscach jednocześnie!

Z naszej strony nie mogło zabraknąć atrakcji dla najmłodszych. Pomalowaliśmy wiele uśmiechniętych buziek i rozdaliśmy dziesiątki baloników. Naprawdę było wspaniale!

DSC_0110

Chcieliśmy pogratulować wszystkim zwycięzcom. Wspólnie pokazaliśmy, że motoryzacja to nie tylko wypadki i ludzkie dramaty, ale też miłość do swych czterech kółek. Gdy się dba o swoje auto i pielęgnuje je codziennie, to za wszelką cenę chce się uniknąć wypadku. Dzięki temu jeździmy spokojniej i bezpieczniej. I właśnie takie jest nasze życzenie! Kochajmy nasze własne auta. Nie traktujmy ich tylko użytkowo, jak pralki czy lodówki. Dbajmy o nie i poświęcajmy ich swoją uwagę. Dzięki temu będziemy szczęśliwsi i bezpieczniejsi na drogach.

Mamy nadzieję, że już za rok znów zawitamy na „Galerii Bryk”. Liczymy oczywiście na waszą obecność, więc już dziś wszystkich serdecznie zapraszamy. Zobaczycie, że będzie warto przyjść!

WP_20160619_15_07_24_Pro      WP_20160619_15_07_06_Pro

Galeria Bryk 2016