Małgorzata Perlińska

1                                                                       2

Byłam pasażerką samochodu, któremu 22 lipca 2007 roku zajechał drogę „pirat drogowy”. Aby ratować życie, kierowca prawidłowo jadącego samochodu, w którym się znajdowałam musiał ustąpić miejsca. Niestety nagły manewr obronny spowodował utratę panowania nad pojazdem i samochód uderzył w drzewo.

Wielonarządowy uraz, niewydolność krążeniowo-oddechowa, złamanie wybuchowe kręgosłupa C1-C2, złamanie obojczyka prawego, otwarte zwichnięcie stawu skokowego górnego lewego ze zmaglowaniem podudzia, stłuczenie płuca prawego i niedowład czterokończynowy, z koniecznością dwukrotnej amputacji lewej nogi, spowodowały ciężką niepełnosprawność. Moja egzystencja uzależniona jest od stałej opieki osób trzecich.

To dzięki opiece mamy i ciągłej rehabilitacji jestem w takim stanie, że nie mam żadnej odleżyny ani przykurczu. Dzięki pomocy innym po roku urlopu dziekańskiego wróciłam na studia.

W czerwcu 2012 roku skończyłam studia magisterskie w Poznaniu na Uniwersytecie im. Adama Mickiewicza, kierunek stosunki międzynarodowe z oceną na dyplomie 4+.

Jednak aby móc żyć w miarę godnie i utrzymać to co udało mi się osiągnąć muszę być ciągle rehabilitowana. Wymagam codziennej rehabilitacji w domu, oraz uczestniczenia w turnusach rehabilitacyjnych kilka razy w ciągu roku.

Sprawa o odszkodowanie jest w Sądzie w Warszawie. Na obecną chwilę nie otrzymałam żadnego odszkodowania.

Wszyscy, którzy chcą pomóc Małgorzacie mogą to zrobić przekazując 1% podatku lub wpłacając dowolną kwotę na konto Fundacji – koniecznie z opisem : Cel szczegółowy : Małgorzata Perlińska

KONTO FUNDACJI:

ul. Klaretyńska 9