Piotr Czerpak

Dnia 18.02.2020 roku Piotr uległ wypadkowi drogowemu w czołowym zderzeniu na terenie Ukrainy w drodze powrotnej do Polski. Leży nieprzytomny w śpiączce na oddziale intensywnej terapii w jednym z Lwowskich szpitali. Jego stan określany jest jako ciężki. Ma między innymi złamaną podstawę czaszki, dwustronne złamania żeber, złamany mostek, zbite płuca i serce, złamany obojczyk, złamanie kości promieniowej, wielokrotne kruche złamania kości udowej,  otwarte złamanie prawej rzepki i inne obrażenia, których nie sposób tu wszystkich wymienić.

Piotr_Czerpak1

Piotr odwoził na Ukrainę swoją żonę i niespełna 2 letniego syna.

Jako już dojrzały mężczyzna w roli ojca spełniał się w 100%. Jest dobrym i troskliwym tatą jak i mężem dbającym o rodzinę i jej potrzeby.

Z zawodu jest kucharzem. Pracował w wielu firmach gdzie dał się poznać jako dobry pracownik a przede wszystkim jako dobry człowiek. Zawsze uczynny i gotowy do działania.

Dziś potrzebuje Państwa pomocy, by powrócić do zdrowia i wrócić do rodziny, kochanej żony i syna.

Piotr_Czerpak2

Z uwagi, że pobyt Piotra w szpitalu nie jest ubezpieczony, każdy jego dzień wiąże się z dużymi wydatkami.

Zbierane środki będą przeznaczone na bieżące potrzeby dla Piotra w szpitalu (leki, opatrunki itd.) jak i na organizację i opłacenie przewozu Piotra do Polski, na późniejszą rehabilitację i na ewentualnie potrzebny sprzęt rehabilitacyjny.

Rodzina prosi i dziękuje darczyńcom za wszelką możliwą pomoc.

Wpłaty dla PIOTRA na konto fundacji proszę dokonywać z dopiskiem: PIOTR CZERPAK

Dziękujemy.

Adres szpitala na Ukrainie we Lwowie.

Комунальна міська клінічна лікарня

видкої медичної допомоги.

Миколайчука 9

KONTO FUNDACJI

Amber – Fundacja Pomocy Ofiarom Wypadków Drogowych
ul. Klaretyńska 9, 91- 117 Łódź,
Santander Bank Polska S.A.
NUMER KONTA: 05 1910 1048 2251 0123 2398 0002
OPIS PRZELEWU: Piotr Czerpak
Prosimy, przekaż nam swój 1% !